SIG – NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF voor PROFESSIONELE HULPVERLENERS

“Veel mensen hebben geen doel in hun leven. Haal de doelen weg bij het voetbal en het wordt een dom spel”

Aanbod professionele hulpverleners

Studiedagen (herfstvakantie en buiten de vakantie), workshops, enz. Alles samen meer dan 40 verschillende onderwerpen. Inschrijven kan vanaf nu!
>> Overzicht

Symposium NAH – 14 oktober

Hou nu alvast 14 oktober vrij in uw agenda. Dievrijdag organiseert Sig in Gijzegem het SymposiumRecente tendensen in de hulpverlening aan volwassenen met NAH in Vlaanderen. De volgende gastsprekers hebben al toegezegd: Mark Holloway (UK), Christophe Lafosse, Wouter Lambrecht, Carla De Meuleneire, Frank Paemeleire, Catherine De Vos en Camille De Schaepmeester. Er zal ook eenposterbeurs zijn!

>> Volledig programma en mogelijkheid tot inschrijven vanaf begin juli op onze website

Vorming EHBO

In september staat er een tweedaagse basisopleiding EHBO-hulpverlener op het programma (19 en 26 september in Sig Gijzegem). Deze opleiding duurt 16 uur, praktische oefeningen en evaluatie inbegrepen. Deelnemers ontvangen een getuigschrift.

Op 3 oktober vindt in Sig Gijzegem een EHBO-opfrissingscursus plaats. Het volgen van deze opfrissing (4 uur) is verplicht voor wie de basisopleiding ooit gevolgd heeft.

>> Basisopleiding EHBO
>> Opfrissing EHBO

Signaal 95 is verschenen

In dit tijdschriftnummer boeiende artikels (Het procesmodel van emotieregulatie, Erik Heyns – Taaldiagnostiek meertaligheid: samenwerking logopedist en taalanalist, Charlotte Mostaert e.a.), een interview over en met mantelzorgers, de rubrieken Forum, Wetenschap op de voet gevolgd, Recensies, Bruikbaar in de praktijk en nog veel meer!

>> Kennismaken met Signaal? Vraag hier een proefnummer aan

 

Nieuws uit de docudienst

Enkele aanwinsten: Het is altijd nu: herleven na een coma (Jeroen Walraevens), Geweldloos verzet: handleiding voor ouders (Haim Omer), KOMEN SPREKEN over stotteren: verhalen en adviezen (Caroline Moerenhout), Waakzame zorg: hoe je als ouders je kinderen houvast kunt bieden als dat nodig is (Haim Omer) en nog veel meer! >> online catalogus
Ter info: de docudienst is gesloten van 18 juli t.e.m. 15 augustus

Leerstoornissen beter begrijpen en aanpakken?

Onderzoek staat niet stil. Wil je een internationaal gekaderde en wetenschappelijk onderbouwde update van je kennis over leerproblemen en reflecteren over de relatie met de sociaal-emotionele ontwikkeling en de contextfactoren rond dit leren? Dit kan. Op 29 augustus zijn er in Leuven tal van lezingen over leerproblemen met ’s avonds de kans om hier in het Nederlands over te reflecteren. Een uitgelezen kans dus om bij te leren in een internationaal gezelschap over de Vlaamse implementatie van de congresinzichten over leerproblemen!
>> Meer info en inschrijven

 

Sig op Rock voor Specials en de Lokerse Feesten

Maak kennis met de (voorlees)boekenreeks VOLGENS WILLY en met RITA HOORT NIET GOED op29 en 30 juni tijdens Rock voor Specials in Evergem of op 9 augustus tijdens de Lokerse Feesten. Twee projecten voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Kom meespelen op de sjoelbak en maak kans op leuke prijzen!
>> Volgens Willy
>> Rita hoort niet goed

 

18.100 x bedankt

Was u één van de 18100 mensen die onze petitie www.15000.be ondertekenden? Dan bent u vast benieuwd waartoe dat geleid heeft. 18100 handtekeningen bezorgden de politici een signaal dat ze niet konden negeren. Eerst nodigde bevoegd Minister Sven Gatz ons uit voor een gesprek. In mei 2016 volgde een hoorzitting in de Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media. De politiek erkent het belang van het sociaal-cultureel werk, zowel voor mensen met een beperking als voor de samenleving. Er is ook begrip voor onze vraag naar extra budget. Maar het is afwachten of er, in tijden van algemene besparingen, ruimte zal zijn voor extra financiering van de sector. Tegen het najaar wordt daar meer nieuws over verwacht. >> Volg het op www.15000.be

 

Dit is de laatste nieuwsbrief van het werkjaar. De eerstvolgende valt op 23 augustus in uw elektronische brievenbus. Het voltallige Sig-team wenst u alvast een zonovergoten zomervakantie!

© 2016 Sig vzw – www.sig-net.be  – Sig is lid van Vijftact