NUTRINEWS MAGAZINE – MAART 2016

Voedingsmagazine Nutrinews

Voeding en gezondheid wetenschappelijk bekeken

Het voedingsmagazine Nutrinews verschijnt 4 maal per jaar en richt zich voornamelijk tot artsen en andere gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen en diëtisten, docenten voeding en de pers. Dankzij de medewerking van specialisten ter zake kan NICE via haar tijdschrift een belangrijke bijdrage leveren tot de verspreiding van actuele, relevante en praktische voedingsinformatie.

Nutrinews maart 2016

Gezonde voedingspatronen
Kenmerken en gezondheidseffecten

I. Coene
Voedingsdeskundige NICE

Voedingswetenschappers leggen zich vandaag steeds meer toe op het onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingspatronen zoals het traditionele mediterrane voedingspatroon en het DASH-voedingsplan. Nutrinews beschrijft de krijtlijnen van verschillende voedingspatronen, geeft een overzicht van de wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten en zoekt de rode draad in gezonde voedingspatronen.

Een calorie is een calorie: of toch niet?
INFOGRAFIEK
Ga voor een gezonde dosis calorieën
Achtergrondinformatie bij de infografiek: Een calorie is een calorie. Of toch niet?

I. Coene
Voedingsdeskundige NICE

Hoeveel calorieën je inneemt is belangrijk. Maar de caloriebron is minstens even belangrijk. Via het ene voedingsmiddel of voedingspatroon krijg je mogelijk makkelijker meer calorieën binnen dan via een ander. Het eten en drinken, dat ons calorieën levert, moet daarnaast ook voor voldoende essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels zorgen. Het is dus belangrijk om voor een gezonde dosis calorieën te kiezen. Lees ook de kernboodschappen in de bijhorende infografiek: Een calorie is een calorie. Of toch niet?

Kiezen voor bio
Aandacht voor gezondheid staat centraal

H. De Geeter
Projectverantwoordelijke NICE

Bio zit in de lift. Jaar na jaar kopen Belgische consumenten meer bioproducten en stijgt het aantal biokopers. Ook het aanbod aan verwerkte bioproducten neemt toe. De belangrijkste reden om voor bio te kiezen is aandacht voor de gezondheid. Lees meer in Nutrinews.

Gezond eten, zo kan het ook
Hoe maak je een recept gezonder?

E. Naessens
Voedingsdeskundige NICE

Het aanbod recepten is groot en gevarieerd. Van eenvoudig tot gesofisticeerd, van licht verteerbaar tot zwaar op de maag, van gezond tot minder gezond. Voldoet je favoriete recept niet helemaal aan de principes van een gezonde voeding? Geen probleem, met enkele eenvoudige ingrepen maak je er een gezondere maar even lekkere versie van. Nutrinews geeft tips en biedt inspiratie.

Wenst u graag een Nutrinews-artikel over te nemen? Dit is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

E maakt deel uit van
http://www.vlam.be/
http://www.datvoeltbeter.be/

logo vlamlogo gezond eten