DIAGNOSTISCH PROCES

Inhoud

Multidisciplinaire teams, werkzaam binnen een CAR, CLB, COS, CGG, K-dienst, OOOC, OBC of Referentiecentrum, zijn verantwoordelijk voor de diagnostiek van ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en jongeren. Medewerkers van deze teams staan voor heel wat uitdagingen: enerzijds worden ze geadviseerd, o.a. door de Hoge Gezondheidsraad, om voorzichtig om te gaan met diagnostische etiketten. Anderzijds is een diagnose ook een toegangspoort voor kinderen en hun ouders om een beroep te kunnen doen op zorg en behandeling. Bovendien wedden ouders op verschillende paarden en gaan ze soms ‘shoppen’ bij andere (private) voorzieningen.

Dit symposium heeft tot doel om teams te helpen bij deze uitdagingen. We houden het diagnostisch proces onder een vergrootglas: kloppen ouders elders aan vanwege de wachtlijsten? Hoe wordt het diagnostisch proces ervaren door de cliënt? Waar het proces eindigt, begint voor het kind, de jongere, zijn ouders en familie een proces van rouw en verlies. Hoe gaan we daar het beste mee om? Ten slotte zoomen we in op de ethische dilemma’s waarmee we geconfronteerd worden in het licht van recente wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke veranderingen.

Het symposium Insigt biedt een uniek perspectief op het diagnostisch proces: de toegankelijkheid, de beleving en de ethische dilemma’s worden onder de loep genomen, zowel vanuit het perspectief van de
hulpverlener als vanuit de beleefde ervaringen van de cliënt en zijn context. We heten u van harte welkom!

Praktisch

Early bird actie!
Schrijf in vóór 15 april 2020 en geniet van een mooie korting.
Deelnameprijs 135 euro / Participanten: 110 euro

Prijs vanaf 15 april:
Deelnameprijs 145 euro / Participanten: 120 euro

© 2020 Sig vzw – www.sig-net.be  – Sig is lid van Vijftact