AUTISME: ACCENT OP TALENT

De talenten van mensen met autisme:
een must-have op het werk!

 

Ben je ook overtuigd van het bovenstaande? Of wil je hiervan graag overtuigd worden? Kom dan zeker naar de inspiratiedag van Vlaamse Vereniging Autisme ‘Accent op talent • Autisme werkt’ op zaterdag 15 oktober 2016 te Gent.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat veel mensen met autisme niet de kans krijgen om hun talenten in te zetten op de arbeidsmarkt. Er wordt over autisme immers nog te vaak in beperkingen gedacht en te weinig in competenties. Mensen met autisme beschikken echter over veel sterktes die bedrijven en organisaties net goed kunnen gebruiken.

Ontdek deze talenten en de persoonlijke verhalen tijdens de inspiratiedag ‘Accent op talent • Autisme werkt’.
Meer dan 60 sprekers komen aan het woord.

Een kleine greep uit ons aanbod:
Luk Dewulf opent de dag en onze ogen voor onze talenten. Als adviseur bij bedrijven, organisaties en in het onderwijs ondersteunt hij hoe ze de talenten van jongeren en volwassenen kunnen zien en ontwikkelen.
Luc Henau beseft als directeur van GTB vzw als geen ander hoe belangrijk het is de talenten van mensen als uitgangspunt te nemen op het werk.
Dirk Rombauts houdt als bezieler van Passwerk en dankzij zijn internationaal netwerk de wereld in het oog als het gaat over het inzetten van de talenten van mensen met autisme.

Laat je inspireren door tal van verhalen. We hebben ze alvast gebundeld volgens zes boeiende accenten:
-Beter samen
-Weg met de clichés
-Springplank naar zinvol werk
-Op mijn manier
-Begrip werkt
-Student met talent

Kathleen ontdekte dat organiseren haar talent was en ging hiermee aan de slag. Mama Hilde ging 100% voor de droom van haar zoon Thomas, sindsdien loopt alles op wieltjes.

Naast de inspirerende verhalen, kan je ook zelf ervaren wat de impact kan zijn van autisme in de werkomgeving tijdens de Inleefsessie ‘Autisme op de werkvloer’. Een aanrader voor werknemers én werkgevers met en zonder autisme.
Bovendien kan je mensen met autisme ontmoeten tijdens één van de vele Meet, greet… & talk over werk. In een kleine groep luister je naar hun verhaal en ga je met hen in gesprek.

Maak je alvast klaar voor een inspirerende dag én een fijn ontmoetingsmoment en schrijf je nu al in via www.congresautismevlaanderen.be, want het aantal plaatsen is beperkt.

Tot dan!

VVA team

Vlaamse Vereniging Autisme vzw
Groot Begijnhof 14 • 9040Gent
078/152 252