SIG STUDIEDAGEN EN WORKSHOPS.

NIEUWSFLASH VOOR PROFESSIONELE HULPVERLENERS.

VOOR SNELLE BESLISSERS
Studiedagen en workshops
eerste helft februari

Studiedag: Schrijfproblemen en schrijfmotoriek in het (buiten)gewoon lager onderwijs

Tijdens deze studiedag op ma 4 februari in Sig Gijzegem wordt aandacht besteed aan de verschillende oorzaken van schrijfproblemen, inzichten in denken en handelen, een eigen schrijfmethodiek uitgelegd om het stimuleren en aanpak  van het schrijfproces te bevorderen. 
> Meer info en inschrijven

Studiedag: Voeding van bord tot maag bij neurologische en oncologische patiënte

Deze studiedag o.l.v. Mieke Moerman en collega’s op di 5 februari in Sig Gijzegem belicht de voeding en het slikken bij zowel neurologische patiënten (bv. Parkinson, CVA, enz.) als oncologische patiënten (vnl. hoofd- en halsoncologie). De voormiddag behandelt de theorie. De namiddag is meer praktisch van opzet, met onder andere ‘Haute Cuisine voor de slikpatiënt’. 
> Meer info en inschrijven

Workshop: Focusing met kinderen en jongeren (emotie-coaching)

In deze tweedaagse workshop op di 5 en di 19 februari in Sig Gijzegem  leer je je interventies af te stemmen op de emoties die bij de jongere spelen. Je ontdekt hoe je je interventies zowel emotieregulerend als explorerend kan inzetten. Aan de hand van praktische oefeningen die je meteen kunt toepassen in je contact met kinderen en jongeren, krijg je stap voor stap inzicht in de methodiek van Focusing.
> Meer info en inschrijven

Workshop SNAPJEUH?!?
Als hulpverlener communiceren met lager geschoolde ouders

Sommige cliënten komen uit gezinnen waarvan de ouders lager geschoold zijn, waardoor niet alleen gesprek en overleg moeilijk zijn, maar ook andere problemen zoals geldzorgen, mobiliteitsproblemen en andere pedagogische visies de therapietrouw kunnen doorkruisen. Samenwerken rond dezelfde doelen leidt niet zelden tot ergernis en vooroordelen. Hierop gaan we in tijdens de tweedaagse workshop op vr 8 en do 21 februari in Sig Gijzegem.
> Meer info en inschrijven

Workshop 
SMART formuleren van doelen op basis van diagnostische informatie geordend in het ICF-model

We merken dat in de klinische praktijk doelen nog vaak geformuleerd worden in functie van de zorgverlener i.p.v. in functie van de cliënt en het cliëntsysteem. Bijvoorbeeld: ‘Ontwikkelen en trainen van sociale vaardigheden’. Wat maakt nu dat dit niet zo’n goede formulering is? Wat zijn dan de voordelen van het SMART formuleren van doelen? Kom naar deze workshop op di 12 februari in Sig Gijzegem.
> Meer info en inschrijven


Workshop: Emoties en gedrag

Kinderen tonen via signaalgedrag dat er iets aan de hand is, dat ze vanbinnen van alles voelen. In deze workshop op vr 15 februari in Sig Gijzegem kijken we met een dubbele bril naar het moeilijke gedrag van deze kinderen. Wat is hun werkelijke boodschap? En wat kunnen wij als hulpverlener doen om deze kinderen te ondersteunen? Wat hebben hun gevoelens én hun gedrag nodig? Concrete handvatten worden hiertoe aangereikt. 
> Meer info en inschrijven

© 2019 Sig vzw – www.sig-net.be  – Sig is lid van Vijftact